CASE STUDY ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Maandelijkse omzet met 28x vergroot van €1.5k tot €42k in 6 maanden!

Industry
Home & decoration

Location
Amazon Duitsland

Products
12 SKU’s

Timeline
Sept 2022 – ongoing

Brand Overview

We begonnen met deze klant te werken in september 2022. Ze waren gloednieuw op Amazon met een account dat slechts 1.5k aan inkomsten per maand deed vanaf dat moment. Er werd alleen verkocht met Amazon FBM in Amazon duitsland. Traffic was erg laag met alleen een conversie ratio van 2%. 

Reviews van de artikelen waren dan weer uitstekend wat er voor zorgde dat we aan de slag konden met het verder optimaliseren van de product listings en via unieke advertising campagnes sales konden opschalen.

pexels-lina-kivaka-1841143

Toegepaste diensten

De uitdagingen

Laag conversiepercentage – Het conversiepercentage van het merk was lager dan het gemiddelde voor hun niche, en hun productvoordelen en merkboodschap kunnen worden verbeterd.

Gebrek aan Awareness – Het product van dit merk is zo uniek dat de markt zich niet bewust is van de oplossing die het biedt voor een momenteel onopgelost probleem. Dit resulteert in geen unieke trefwoorden om voor te ranken.

Catalogusbeheer – De catalogus was ongeorganiseerd, met onjuiste parentages en producten die in de verkeerde categorieën verschenen.

Creatives – De creatieves waren niet geschikt voor retail op Amazon en legden niet effectief de waarde van het product of het verhaal van het merk uit.

Advertising – De campagnes waren niet effectief om het marktaandeel te vergroten, veel campagnes hadden geen strategie en hadden een grote adspend een een lage ROAS van 3 tot 4.

Data management  – Er werd geen enkele nauwkeurige tracking van KPI’s gedaan, wat resulteerde in lukrake en ongefundeerde verkoopstrategieën.

Account Health – Trage orderverwerking in de lokale magazijnen in Nederland resulteerde in vertraagde verzending naar Duitsland, met als gevolg buy-box boetes.

De aanpak

1. Review analyse – We analyseerden reviews van de al bestaande sales vanuit de WooCommerce webshop om de meest positieve en negatieve meningen van klanten te identificeren als basis voor onze copywriting.

2. SEO research – Het ontdekken van nieuwe trefwoorden die veel overeenkomsten hebben met het product

3. Listing optimalisatie

 • De juist keywords en conversie verrijkte copywriting werden toegevoegd om een emotionele band met het product te stimuleren voordat logische informatie over de producteigenschappen werd benadrukt.
 • Tekst overlay in afbeeldingen om de kenmerken en voordelen van het product te benadrukken
 • Lifestyle afbeeldingen en video werden toegevoegd voor een professionelere uitstraling. De 2 video’s gaven uitleg over de voordelen van het product en over het gebruik ervan.

4. Advertentie & Ranking Strategie

 • Display campagnes zijn ingezet om meer top-of-funnel awareness te creëren
 • Single keyword campagnes werden gebruikt om ranking te stimuleren voor individuele zoekwoorden

5. Correcte catalogusbeheer – de single child listings werden nu correct weergegeven onder 1 parent listing

6. Account management – via door ons ingezette geavanceerde tooling voor product pagina en bedrijf KPI’s werd elke dag monitoring toegepast die ervoor zorgde dat optimalisatie strategieën voor advertising, pcc en amazon display campagnes en conversiepercentages dagelijks werden toegepast.

De impact

Account omzet en winst resultaten
 • Na het implementeren van de juiste zoektermen, afbeeldingen en copywriting die zorgde voor een hogere conversie begon het account goed te groeien.
 • We konden de MoM-inkomsten met 6,8 keer en de winst met 5,6 keer verhogen van sept. 2022 tot dec. 2022.
 • We konden de ACOTS iets verlagen, wat betekent dat we minder afhankelijk zijn van advertentie-uitgaven.
 • Aanhoudende winst na de kerstinkopen – de WoW van bleef groeien ten opzichte van de voorgaande week.
 • ACOTS werd bijna gehalveerd en de winstmarge steeg met 11%.
Advertising resultaten
 • Consistente advertising strategieën zorgde tijdens en na de kerst periode voor een toename in zichtbaarheid
 • Verdubbeling van de impressions dankzij holistische PPC en Display campagnes for top to bottom marketing funnel strategieën.
 • Een ontzettend goede ACOS van 11% is het resultaat van geoptimaliseerde listings en correcte advertising strategieen
 • Een keurige ROAS van 8.71

Wil jij dit ook? Boek een gratis video consult inclusief verkoop analyse!

Je hebt specifieke doelen voor ogen. Daarom nemen we de tijd om jouw bedrijf te leren kennen. Tijdens deze sessie van 20 minuten kunnen wij samen kijken of een samenwerking de resultaten kan bieden die jij zoekt.

Bonus: voorzie ons van de voorbereidende vragen op de boekingspagina en krijg een gratis verkoopanalyse over jouw bedrijfssituatie die wij direct tijdens deze call met jou delen.

get started

Verstuur direct je vraag via whatsapp, email of linkedin.

CONTACT